Wegański deser z kaszy kuskus

Czekoladowy krem z kaszy kuskus z pomarańczą? Idealny na deser albo pożywny lunch.

Składniki na czekoladowy krem z kaszy kuskus


  • pół szklanki kaszy kuskus
  • 1 dojrzały banan
  • łyżeczka miodu (opcjonalnie)
  • łyżka wiórek kokosowych
  • łyżka orzeszków (dowolny gatunek)
  • 1 pełna łyżka kakao

Dodatki do kaszy kuskus


  • 1 świeża pomarańcza
  • kilka suszonych owoców żurawiny

Przygotowanie


  1. Kaszę kuskus zalewamy wrzątkiem, tak by woda wystawała około 1 cm nad powierzchnią kaszy.
  2. Dodajemy banan, kakao, orzeszki i kokos, a następnie blendujemy.
  3. Wkładamy krem do słoiczka, na wierzchu kładziemy pomarańczę i posypujemy żurawiną i kokosem. Całość można polać łyżeczką miodu lub syropu klonowego.

Smacznego!

Podziel się:

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *