Warzywa ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i wędzonym tofu

Nie tylko ładnie wyglądają na talerzu, ale sprytnie zastąpią Wam obiad. Szpinak kupicie w drodze powrotnej z pracy, a pomidory suszone na pewno macie w lodówce.

Składniki


  • 100 gramów świeżego szpinaku
  • 1 opakowanie wędzonego tofu
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 ugotowane ziemniaki
  • kilka kawałków suszonych pomidorów
  • cebula szalotka
  • oliwki
  • pestki dyni lub prażony słonecznik
  • oregano i inne zioła do smaku
  • odrobina soli
  • 1 łyżka oliwy z oliwek

Na patelni rozgrzewamy oliwę i wrzucamy posiekaną cebulę i czosnek. Tofu kroimy w dużą kostkę i smażymy. Ziemniaki kroimy w paski, dodajemy pozostałe składniki i mieszamy. Smażymy około 10 minut.

Smacznego!

Podziel się:

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *