Kaszotto z burakiem i słonecznikiem

Tym razem kasza powraca nie jako burger ale w równie ciekawej i pysznej postaci. Ostatnio mięso nie jest zbyt często obecne w mojej kuchni. Dlatego coraz częściej sięgam po produkty wegetariańskie.

Składniki


    • 1 opakowanie ugotowanej kaszy gryczanej
    • 1 ugotowany czerwony burak
    • Kilka czarnych oliwek
    • około 2 łyżeczki łuskanego słonecznika
    • 1 cebulka czerwona
    • odrobina masła klarowanego
    • sól
    • pieprz
    • ulubione zioła do smaku

 

Najdłużej musimy gotować buraka, około 40 minut do godziny. Cebulkę kroimy w kostkę i prażymy na patelni ze słonecznikiem. Ugotowanego buraka ścieramy na tarce z grubymi oczkami. Do ugotowanej kaszy dodajemy oliwki, przyprawy oraz pozostałe składniki, mieszamy.

Smacznego!

 

Podziel się:

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *