Cynamonowy makaron z jabłkami – z pszenicy durum

Cynamon i makaron to para idealna, szczególnie w mroźne dni. Tym razem użyłam makaronu z pszenicy durum, czyli semoliny. Przeczytajcie czy warto go wybierać i dlaczego semolina może być lepszą alternatywą dla alergików.

Składniki


  • 1 opakowanie makaronu z pszenicy durum z cynamonem
  • 3 duże jabłka
  • łyżeczka kakao
  • łyżeczka miodu albo syropu klonowego
  • odrobina oleju kokosowego lub masła klarowanego

Makaron gotujemy max. 8 minut. Jabłka obieramy i kroimy w grubą kostkę. Dusimy na patelni, aż puszczą sok i zmiękną. Dodajemy kakao. Na końcu mieszamy wszystko z makaronem i polewamy miodem lub syropem klonowym.

Smacznego!

Podziel się:

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *