Cukinia z cebulką i oliwkami

Lubię cukinie i zamierzam używać jej w kuchni tak często jak się da. A ponieważ teraz jest na to idealny czas, przygotowałam przepis na szybkie danie. Można spokojnie zabrać je w lunchbox do pracy albo zjeść na drugie śniadanie.

Składniki


  • 1 średnia cukinia
  • 2 cebulki szalotki
  • oliwki (ja miałam takie nadziewane papryczką chili)
  • papryka wędzona
  • sól
  • szczypiorek
  • ząbek czosnku
  • odrobina oleju

Cukinię kroimy w cienkie plastry i smażymy aż nabierze złocistego koloru. Posypujemy łyżeczką papryki wędzonej i pamiętamy żeby zrobić to z obu stron. Dodajemy pokrojoną w cienkie paski szalotkę. Następnie dodajemy bardzo drobno pokrojony czosnek. Możemy odrobinę dosolić i dodać ulubione zioła;) Na samym końcu dodajemy oliwki i posypujemy całość szczypiorkiem.

Smacznego!

Podziel się:

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *