Ciasteczka bounty

Kokos i czekolada to połączenie idealne… Wszystko brzmi cudownie, tylko batoniki bounty składają się w dużej części z cukru.

Ciasteczka, kulki które dla Was przygotowałam są z zupełnie innej bajki.

 

Składniki


    • 1 opakowanie wiórek kokosowych

 

    • Pół szklanki mleka (może być sojowe, z laktozą czy bez) wedle upodobań

 

    • 1 łyżka miodu lub syropu klonowego

 

  • 2 gorzkie czekolady

 

W misce mieszamy: wiórka, mleko i miód. Zgniatamy ręcznie i formujemy kulki wielkości piłki pingpongowej. Układamy je na desce albo na tacy. W garnku rozgrzewamy czekoladę, aż całkiem się roztopi i polewamy nią kulki. Gotowe ciasteczka wkładamy do lodówki na min. 30 minut.

Smacznego!

Podziel się:

2 thoughts on “Ciasteczka bounty

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *