Bataty z sosem BBQ

Weekend bez batatów jest jak dzień bez biegania… Da się przeżyć, tylko po co? A jeśli można połączyć jedno z drugim to już jest pełnia szczęścia…

 

Składniki


  • 3-4 duże bataty
  • oliwki
  • zioła do smaku: oregano, rozmaryn
  • papryka wędzona
  • chili
  • Sos BBQ

Bataty zwykle kroję w duże kawałki, tak jak frytki i posypuję przyprawami. Całość najlepiej wymieszać w dużej misce. Pieczemy w temperaturze 200 stopni min. 25 min. aż będą całkowicie miękkie.

Sposób podania


Proponuję gorące bataty maczać w sosie BBQ i przed końcem pieczenia przykryć je ulubionym serem: pleśniowym, żółtym albo cheddarem i oliwkami.

Smacznego!

Podziel się:

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *