Bagietka z nadzieniem meksykańskim

Sprawdzi się na wiele sposobów. Każdy ją zrobi w 30 minut i raczej nie da się tego zepsuć.  Zakładam, że chrupiąca bagietka nadziewana sosem meksykańskim i mięsem będzie często powracać do Waszego menu.

 

Składniki


  • 1 dużej wielkości bagietka z której będzie łatwo wyjąć środek
  • ok. 200 – 300 g mięsa wieprzowego lub wołowego
  • opakowanie pomidorów z puszki
  • 1 puszka kukurydzy
  • świeże zioła: oregano, bazylia, kolendra
  • odrobina chili
  • 1 opakowanie sera mozzarella
  • 4 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz

 

Przygotowanie


Mięso smażymy razem z czosnkiem, do momentu aż odparuje woda. Dodajemy pomidory, kukurydzę i zioła, przyprawy.

Kiedy całość trochę ostygnie, nadziewamy bagietkę. Kroimy ją na pół i wyjmujemy środek. Mozzarellę można włożyć w środek sosu, do bagietki. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez max. 15 minut.

Na wierzch można położyć ulubiony ser. Ja najbardziej lubię dodać do tego sos czosnkowy albo pomidorowy.

Kiedy wyjmiecie dwie połówki bagietki z piekarnika, możecie pokroić każdą z nich na jeszcze mniejsze części.

Smacznego!

 

 

Podziel się:

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *