Sprawdzi się na wiele sposobów. Każdy ją zrobi w 30 minut i raczej nie da się tego zepsuć. Zakładam, że chrupiąca bagietka nadziewana sosem meksykańskim i mięsem będzie często powracać do Waszego menu.
Składniki
- 1 dużej wielkości bagietka z której będzie łatwo wyjąć środek
- ok. 200 – 300 g mięsa wieprzowego lub wołowego
- opakowanie pomidorów z puszki
- 1 puszka kukurydzy
- świeże zioła: oregano, bazylia, kolendra
- odrobina chili
- 1 opakowanie sera mozzarella
- 4 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
Przygotowanie
Mięso smażymy razem z czosnkiem, do momentu aż odparuje woda. Dodajemy pomidory, kukurydzę i zioła, przyprawy.
Kiedy całość trochę ostygnie, nadziewamy bagietkę. Kroimy ją na pół i wyjmujemy środek. Mozzarellę można włożyć w środek sosu, do bagietki. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez max. 15 minut.
Na wierzch można położyć ulubiony ser. Ja najbardziej lubię dodać do tego sos czosnkowy albo pomidorowy.
Kiedy wyjmiecie dwie połówki bagietki z piekarnika, możecie pokroić każdą z nich na jeszcze mniejsze części.
Smacznego!